Borgerlig begravelse/bisættelse

Hvor holder man en borgerlig begravelse/bisættelse?

Der findes ingen regler for, hvordan eller hvor en borgerlig ceremoni/højtidelighed skal foregå. Dog skal højtideligheden skal foregå på sømmelig vis, og man ikke må forstyrre den offentlige orden.

Den borgerlige begravelse/bisættelse afholdes i mange tilfælde i et kapel, da dette som regel ligger i tilknytning til krematorium, kirkegård, hospital eller plejehjem. Du kan også vælge at afholde højtideligheden i afdødes eget hjem, have eller eksempelvis i et forsamlingshus eller på restaurant.

Planlægning af den borgerlige begravelse/bisættelse

En borgerlig begravelse/bisættelse kan planlægges helt efter afdødes eller de efterladtes ønsker. Du, eller de øvrige pårørende, kan selv sammensætte hele forløbet. Som regel afholdes der taler, og der vælges sange og musik, med tanke på den afsked, der skal tages.

Der kan være nogle, der ønsker at holde taler eller læse digte op. Der er også nogle der ønsker at vise billeder af afdøde. Andre vælger at holde en højtidelighed med kisten stående åben.

Ved borgerlig begravelse/bisættelse tages beslutningerne som regel ud fra afdødes egne ønsker. Er der ikke nedfældet ønsker, planlægges ud fra, hvad de pårørende finder i overensstemmelse med afdødes liv.

Vi er tovholdere

Hos Den Sidste Rejse, har vi mange års erfaring med borgerlige begravelser/bisættelser. Vores bedemænd rådgiver dig grundigt, så du kender de mange muligheder og er klædt ordentligt på til at træffe de rette valg. Vi sørger for at højtideligheden bliver en smuk og mindeværdig begivenhed, som du kan huske tilbage på med glæde.

Afskeden kan ikke gøres om.
Vi sikrer dig en smuk borgerlig begravelse

Afskeden kan ikke gøres om. Derfor er det vigtigt, du gør dig overvejelser i forhold til hvordan familie og venner bedst muligt får taget afsked.

Måske vil børnebørnene tegne en tegning? Eller andre pårørende har en bestemt sang, de knytter til afdøde, som de synes skal synges. Ønskerne kan være mange.

Det kan også være, at afdøde havde en yndlingsblomst, der kan pryde i kirken eller på kaffebordene. Der er kort sagt mange ting at forholde sig til, og vi sørger for, de alle bliver gennemgået.

Du er altid velkommen til at kontakte os.


Vil du træffe aftale om en samtale eller har du bare nogle spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på 35 26 29 19. Vi besvarer telefonen hele døgnet.

Begravelse eller bisættelse

Du er altid velkommen til at kontakte os
– telefonen er døgnåben

Ring på 35262919
Mail: info@densidsterejse.dk

Vores kunder giver os 4,7 på Trustpilot